Poti incerca sa consumi biscuiti din orez in fiecare zi, atunci cand simti nevoia de o gustare sanatoasa, care sa iti ofere o sursa de energie pentru alte cateva ore. Nu ai timp mereu pentru a gati si nu tot timpul esti dispus sa petreci tipu in bucatarie, insa acest lucru nu inseamna ca nu trebuie sa mananci sanatos. Cu ajutorul biscuitilor din orez ai rezolvat din start aceasta problema deoarece ai toate sursele nutritive importante si beneficiezi si de o digestie optima datorita beneficiilor oferite de orez.

Biscuiti din orez - beneficii pentru sanatate

Orezul este perfect pentru cei care sufera de alergii alimentare. La nivel global, orezul este considerat unul dintre cele mai putin alergice alimente, ceea ce il face o alegere perfecta pentru persoanele sensibile la alergii si infectii alimentare.

Orezul este cea mai usor digerabila cereala. De fapt, majoritatea cerealelor sunt dificil de digerat de organism. Toate cerealele au un invelis exterior care este bogat in acid fitic, ceea ce le face  foarte dificil de digerat.

Interesant este faptul ca orezul a fost unul dintre cele mai consumate cereale din lume si are o valoare nutritiva mai mare decat graul. Cu toate acestea, exista un mit comun ca consumul de orez, zilnic, poate conduce la acumularea de grasimi abdominale si poate duce la cresterea grasimilor nesanatoase in organism. Realitatea este cu mult diferita de ceea ce pare si daca renunti la acest carbohidrat esential din dieta ta, atunci cu siguranta ca  vei pierde minerale esentiale necesare sanatatii.

Fibrele ajuta la atenuarea miscarilor intestinale, prin urmare, se recomanda includerea mai multor fibre in dieta.

Este dovedit stiintific ca orezul este o sursa importanta de aminoacizi, esentiali pentru blocurile de proteine. Aminoacizii joaca un rol esential in functionarea corpului uman. Acesti acizi sunt esentiali pentru sinteza proteinelor, hormonilor, enzimelor si asigura o buna functionare a creierului.

Consumul de orez genereaza secretia de serotonina, care stimuleaza functionarea creierului si contribuie la o stare de bine generala.

In mod traditional, orezul a fost  o parte inevitabila a unei mese indiene. In ayurveda dietele pe baza de orez sunt folosite pentru tratarea mai multor boli cronice. Combinatia de orez silegume este incarcata cu vitamine, minerale si aminoacizi, care promoveaza sanatatea si ajuta la gestionarea greutatii.

Orezul este o sursa bogata de vitamine din grupul B, care joaca un rol important in capacitatea organismului de a produce energie. Toate tipurile de orez sunt bune surse de vitamina B. Cu toate acestea, conform unui raport de cercetare, orezul cu bobul lung contine mai multa vutamina B.

Deficitul de proteine poate conduce la diverse probleme de sanatate si poate in cele din urma afecta starea  de sanatate. Orezul rosu are mai mult de proteine in comparatie cu orezul alb si orezul brun. Orezul este un preparat excelent pentru obtinerea proteinei pe baza de plante.