Consumul de rondele de orez a cescut considerabil datorita efectelor benefice ale orezului. Orezul este imediat dupa grau, una dintre cele mai importante plante alimentare care au o productie anuala de 500 de milioane de tone si reprezinta hrana pentru milioane de oameni ajungad sa fie consumat de populatia din intreaga lume. Din el se fac si rondele de orez atat de apreciate pentru diete.

Rondele de orez - Orezul are mai multe intrebuintari:

-          Utilizari industriale in care orezul este folosit pentru fabricarea amidonului, zaharului, alcoolului, medicmanetelor, hartiei, cartonului si a altor produse;

-          In patiserie si gastronomie pentru prepararea diverselor alimente sau pentru deserturi, orezul avand proprietati benefice pentru consumatori;

-          Nutret pentru animale – plantele uscate sunt folosite pentru hrana animalelor dupa ce recolta este stransa;

-          Diverse impletituri, orezul fiind foarte usor de manuit pentru realizarea mai multor obiecte care pot fi impletite cum sunt cosurile, panerele si sacosele.

Beneficiile consumului de orez

Orezul este benefic pentru intestin

Orezul prefiert are in compozitia sa vitaminele B1, B2, B6 si niacina sau orez alb care nu contine deloc grasimi fiert cu o lingura de ulei si putina sare si consumat alaturi de o cana de iaurt este perfect pentru a trata crizele de diaree la adulti si la copii sau bebelusi trecuti prin etapa de diversificare.

Orezul amelioreaza tensiunea

Orezul brun are in compozitia sa 1 mg de sodiu – o cantitate redusa de sodiu il face benefic pentru persoanele care sufera de hipertensiune sau de alte afectiuni cardiovasculare.

Orezul reduce nivelul ridicat de acid uric

Orezul are efect alcalinizant ceea ce se datoreaza continutului mic de proteine. Acest lucru face ca cereala sa reduca seminificativ acidul uric din sange. Este recomandat pentru persoanele care sufera de artrita sau guta.

Orezul reduce nivelul ridicat de colesterol

Deoarece nu contine deloc graismi, consumul preparatelor cu orez integral sau brun sunt benefice pentur scaderea colesterolului existent in organism.

Orezul reduce riscul de aparitie a cancerului

Pentru ca are un continut ridicat de fibre si seleniu, orezul brun apara de cancerul de colon, o boala foarte raspandita generata de un stil de viata nesanatos.

Avand in vedere toate aceste proprietati si beneficii ale orezului, este evident de ce rondelele de orez sunt un aliment foarte sanatos. Atunci cand simti nevoia sa iei o gustare sau sa rontai ceva, alege rondele de orez cu seminte in locul clasicelor cipsuri si vei vedea numaidecat rezultatele.