Recomandarea noastra este sa introduci in alimentate si rondele din orez exapandat atunci cand vrei sa iei gustari sanatoase pe parcursul zilei. Rondelele din orez expandat sunt cele mai bune gustari, atunci cand tot ce vrei este sa ai o alimentatie sanatoasa. Orezul prezinta o serie de beneficii considerabile pentru santate. Este o sursa instanta de energie pentru organism si este benefica nu doar pentru piele ci si pentur mentinerea nivelului optim de zahar in sange.  

Rondele din orez expandat - Orezul reprezinta o sursa importanta de carbohidrati

Orezul este o sursa bogata de carbohidrati si, prin urmare, actioneaza ca o sursa de combustibil pentru organism. Orezul este alcatuit din lanturi lungi de carbohidrati complecsi, care necesita timp pentru a se descompune. Astfel, carbohidratii prezenti in orez furnizeaza o cantitate constanta de energie. Amidonul prezent in orez este benefic pentru diabetici, avand un continut foarte scazut de carbohidrati in comparatie cu alte alimente bogate in amidon.

Valoare nutritiva ridicata

Atat orezul alb si cat si cel brun au valoarea nutritiva unica. Orezul alb este bogat in minerale, cum ar fi calciu si fier; este, de asemenea, bogat in vitamine, cum ar fi niacina, vitamina D, tiamina si riboflavina. Orezul brun este o sursa buna de fibre si, prin urmare, imbunatateste digestia. Orezul contine o cantitate foarte mica de grasimi saturate si colesterol, ceea ce il face o alimentatie sanatoasa pentru inima. Datorita continutului sau nutritional ridicat, acesta este utilizat in intreaga lume in diverse bucatarii.

Previne aparitia diverselor afectiuni

Orezul este cunoscut pentru modul in care protejeaza organismul. Orezul brun contine o cantitate mare de neurotransmitatori care impiedica aparitia bolii Alzheimer. Orezul are, de asemenea, proprietati antioxidante care protejeaza inima prin minimizarea aparitiei bolilor de inima si a accidentului vascular cerebral. Orezul are proprietati diuretice si este un remediu eficient pentru dizenterie.

Protectia impotriva cancerului

Orezul brun este bogat in fibre si protejeaza organismul de diferite tipuri de cancer. Fibrele de orez actioneaza ca un scut impotriva celulelor canceroase, protejand astfel organismul impotriva cancerului.

Controleaza presiunea sanguina

Orezul este considerat bun pentru persoanele care doresc sa piarda in greutate. O dieta cu orez are un continut scazut de carbohidrati si grasimi si, prin urmare, este minunata pentru persoanele care doresc sa piarda in greutate.

 Previne constipatia

Orezul contine o cantitate foarte mica de sodiu, prin urmare, ajuta la controlul tensiunii arteriale crescute.

Orezul este o excelenta sursa de fibre sanatoase. Acestea ajuta la cresterea bacteriilor benefice care imbunatatesc digestia si regularizeaza miscarea intestinului.

Orezul nu contine gluten si, prin urmare, poate fi usor inclus in dieta persoanelor care sufera de boala celiaca si cele care sunt alergice la proteine, cum ar fi cele din grau, orz, secara si ovaz.

Orezul este un produs alimentar foarte nutritiv, care este esential pentru stimularea sanatatii.